VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наука і соціальні проблеми суспільства: трансформація цінностей у сучасному світі»

Дата події: 6 червня 2013 року

Наука була і залишається однією з рушійних сил суспільного розвитку. Сьогодні ми можемо говорити про амбівалентність ролі науки у  житті людства:  з одного боку її досягнення сприяють вирішенню соціальних проблем, а з іншого – сучасна наука та її техніко-технологічні втілення викликають до життя цілу низку соціальних проблем, які раніше були невідомі людству.

Центральною в аналізі сучасного стану взаємодії науки і суспільства є проблема цінностей та їх трансформації у сучасному світі. Комплексність та міждисциплінарність цієї проблеми залучають до розмови широке коло фахівців: політологів, правників, соціологів, філософів, культурологів, педагогів, істориків та ін. Саме така розмова і відбудеться на VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Наука і соціальні проблеми суспільства: трансформація цінностей у сучасному світі».

Конференція продовжує започаткований у 1998 році цикл форумів, присвячених розгляду найбільш важливих проблем взаємодії науки і суспільства. На попередніх конференціях обговорювалися проблеми економіки, права, техніки медицини, фармації, біотехнології, харчування, екології, демографії, освіти, культури, духовності та інформатизації.

Співорганізаторами нинішньої конференції виступають Міністерство освіти і науки, Національна академія наук, Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації, Харківська обласна державна адміністрація, Північно-Східний науковий центр, Рада ректорів ВНЗ Харківського вузівського центру, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та ряд інших провідних наукових установ і вищих навчальних закладів.

Співголови конференції – академіки НАН України Володимир Семиноженко та Віль Бакіров.

Конференція відбудеться 7 червня 2013 року у Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 4, 4-й поверх, Зал засідань вченої ради. Початок – о 10-00.


Інші новини

Привітання з днем народження Вікторію Осапенко!

9 грудня 2022 року

Шановна Вікторіє Миколаївно! Вітаємо з днем народження та від щирого серця бажаємо здоров'я, невичерпної енергії, миру і благополуччя, щоб удача, щастя, увага друзів і тепло домашнього вогнища завжди були з Вами!

Читати докладніше →

Привітання з днем народження Раїси Єремейчук!

19 листопада 2022 року

Шановна Раїсо Арсентіївно! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Вашого народження!Бажаємо міцного здоров’я, сімейного благополуччя,невичерпної енергії та успіхів у Вашій відповідальній роботі на благо рідної України!

Читати докладніше →