Некролог Світлої пам'яті Леоніда Шутенка.

Дата події: 4 листопада 2022 року

Рада Ректорів Харківського регіону висловлює щирі співчуття з приводу смерті Шутенка Леоніда Миколайовича.

4 листопада 2022 року, на 86 році пішов із життя  Голова Ради ректорів (1994 − 2008 рр.), Почесний ректор Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, доктор технічних наук, професор, Заслужений працівник народної освіти України, дійсний член Академії інженерних наук України, Академії будівництва України, Почесний громадянин міста Харкова.

Леонід Миколайович Шутенко народився 12 травня 1937 року в Харкові у родині робітників. Середню спеціальну професійну освіту здобув у Харківському будівельному технікумі. У 1961 році, отримавши диплом з відзнакою за фахом інженера-будівельника, закінчив Харківський інститут інженерів комунального будівництва.

Леонід Миколайович пройшов свій трудовий шлях від інженера до ректора. З 1976 р. до 2011 р. очолював ХНУМГ імені О.М. Бекетова, який під його керівництвом став одним із провідних ВНЗ України, отримав вищий ступінь акредитації і статус національного. Багато років очолював найбільшу в Україні Раду ректорів Харківського вузівського центру.

Неодноразово обирався депутатом Харківської міської ради, протягом багатьох років входив до складу виконкому Харківської міської ради. Його внесок у розвиток Харкова був відзначений державними нагородами: „За заслуги” II та III ступенів, „Знак Пошани”, „Дружби народів”, Почесною відзнакою Голови Харківської облдержадміністрації „Слобожанська слава”. Лауреат загальноукраїнського рейтингу професійних досягнень „Лідер України”, має низку нагород і відзнак громадських організацій, у тому числі міжнародних.

Пам'ять про людину-легенду, яка присвятила все своє життя розвитку вищої освіти в Україні назавжди залишиться в наших серцях!.

Рада Ректорів висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам, а також всім тим, хто знав цю світлу та відповідальну людину.

Вічна пам’ять.



Інші новини

Привітання з днем народження Вікторію Осапенко!

9 грудня 2022 року

Шановна Вікторіє Миколаївно! Вітаємо з днем народження та від щирого серця бажаємо здоров'я, невичерпної енергії, миру і благополуччя, щоб удача, щастя, увага друзів і тепло домашнього вогнища завжди були з Вами!

Читати докладніше →

Привітання з днем народження Раїси Єремейчук!

19 листопада 2022 року

Шановна Раїсо Арсентіївно! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Вашого народження!Бажаємо міцного здоров’я, сімейного благополуччя,невичерпної енергії та успіхів у Вашій відповідальній роботі на благо рідної України!

Читати докладніше →