Некролог Світлої пам'яті Миколи Болотських

Дата події: 2 серпня 2022 року

Рада Ректорів Харківського регіону висловлює щирі співчуття з приводу смерті Болотських Миколи Степановича-доктор технічних наук, професор, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслужений працівник Вищої школи УРСР, Академік Академії будівництва України, Повний кавалер ордена «За заслуги».

Микола Степанович  народився 13 вересня 1938 року в селі Городище, Бєлгородської області. У 1960 році закінчив гірничо-електромеханічний факультет Харківського гірничого інституту, а 1975 р. захистив докторську дисертацію.

Після закінчення інституту в 1960-1963 рр. працював молодшим, а в 1963-1968рр.-старшим науковим співробітником лабораторії гідромеханізації гірничо-прохідницьких робіт Всесоюзного інституті гірництва і механізації у Харкові. У 1968—1972 роках Микола Болотських — доцент кафедри устаткування підприємств будівництва та цементної промисловості Харківського інженерно-будівельного інституту. 1973—1980 рр. — проректор з наукової роботи, у 1980—1995 рр. ректор Харківського інженерно-будівельного інституту. З 1995 року по травень 2009 року — ректор Харківського національного університету будівництва і архітектури.

Займався громадською діяльністю. Являвся віце-президентом Української асоціації «Кадри для будівництва»; заступник голови Ради з питань будівництва та архітектури ВАК України; голова навчально-методичної комісії Міністерства освіти і науки України; член президиума правління навчально-методичного об’єднання будівельних вузів СНГ; заступник голови Ради Ректорів Харківського вузівського центру; член науково-координаційної ради Харківської обласної державної адміністрації.

Рада Ректорів висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам, а також всім тим, хто знав цю світлу та відповідальну людину.

Вічна пам’ять.


Інші новини

Привітання з днем народження Вікторію Осапенко!

9 грудня 2022 року

Шановна Вікторіє Миколаївно! Вітаємо з днем народження та від щирого серця бажаємо здоров'я, невичерпної енергії, миру і благополуччя, щоб удача, щастя, увага друзів і тепло домашнього вогнища завжди були з Вами!

Читати докладніше →

Привітання з днем народження Раїси Єремейчук!

19 листопада 2022 року

Шановна Раїсо Арсентіївно! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Вашого народження!Бажаємо міцного здоров’я, сімейного благополуччя,невичерпної енергії та успіхів у Вашій відповідальній роботі на благо рідної України!

Читати докладніше →